Cursus Vrij van verslaving

Vrij van verslkaving online cursus Jan Geurtz
  • 12 LESSEN MET VIDEO & AUDIO BESTANDEN

  • EXTRA LESMATERIAAL IN DE VORM VAN PDF'S & AUDIO BESTANDEN

  • LIVE VRAAG EN ANTWOORD SESSIES (ANONIEME DEELNAME IS MOGELIJK)

  • LUISTER ALLE LIVE VRAAG- EN ANTWOORDSESSIES TERUG

  • ONBEPERKT TOEGANG TOT DE CURSUS EN LIVE SESSIE

  • JE STOPT PAS TEGEN HET EINDE VAN DE CURSUS
    (als je al gestopt bent, hoef je niet eerst weer opnieuw te beginnen)

Meer informatie over de cursus Vrij van verslaving en een proefles

Over de cursus

Les 3: Gebruiksaanwijzing

Cursus Vrij van verslaving

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die worstelt met een of meer verslavingen. Dat kan een verslaving aan drugs zijn of aan alcohol, aan roken of aan te veel eten, aan seks of porno, aan gokken of welk andere dwangmatig gedrag dan ook. In 12 video-lessen krijg je inzicht in de werking van het verslavingsmechanisme en leer je waarom het zo moeilijk lijkt om met een verslaving te stoppen. Je leert tevens waarom de gebruikelijke vorm van verslavings-hulpverlening zo weinig succesvol is.

Deze cursus benadert verslavingen op een heel andere manier: niet als een ziekte waar je nooit meer vanaf komt, maar als een simpele psychische valkuil waarin alles wat je doet om eruit te komen je er dieper in doet wegzakken. De uitweg is verrassend simpel: niet stoppen met het verslavingsgedrag maar eerst met het verslavings-denken. Zodra je de illusie hebt doorzien is het stoppen met de verslaving relatief simpel. Meteen na het stoppen ervaar je al de opluchting, de bevrijding van die nare beknelling die verslaving is.

Eens per drie á vier weken geef ik een vraag-en-antwoordsessie op Zoom waarin je je persoonlijke vragen aan me kunt stellen, en ervaringen kunt delen met andere cursisten. Als je wil kun je bij deze sessies een schuilnaam gebruiken vanwege je privacy.

Er is ook informatie voor familie van een verslaafde hoe je op een andere manier met de verslaafde kunt omgaan die veel meer bijdraagt aan de eigenwaarde van de verslaafde en daardoor aan het einde van diens verslaving. En er is een appendix voor verslavings-hulpverleners om hun te helpen op een meer zinvolle en effectieve manier hun verslaafde cliënten te helpen.